{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U potrazi za vanzemaljcima

S
27.4.2007. u 14:00
0
0
U potrazi za vanzemaljcima
0
U potrazi za vanzemaljcima
Švicarski naučnik Michel Mayor predvodi evropski tim istraživača koji su objavili otkriće nove planete na kojoj je moguć život. Mayor i njegov tim zacrtali su sebi sada još jedan cilj - pronaći vanzemaljce.
Mayor predviđa da čak i najboljim istraživačima treba još najmanje dvadeset godina da pronađu konkretne dokaze o postojanju vanzemaljaca - ukoliko oni zaista postoje.

"Postoji samo jedna stvar koju možemo uraditi. Možemo istraživati, možemo eksperimentisati. Imamo metodologiju, tako da možemo krenuti na posao", rekao je Mayor, naučnik sa univerziteta u Ženevei.

Mayor ipak kaže da kao naučnik nije bio siguran u postojanje života izvan našeg univerzuma.

"Lično, drago mi je misliti da postoje vanzemaljci", naglasio je Mayor.

Otkriće nove planete je veliki korak naprijed u potrazi za životom izvan Zemlje. Nova planeta ima odgovarajuću veličinu i vrlo je moguće da ima vodu u tečnom stanju.

Ipak, ostaje mnogo nepoznanica u vezi sa novom planetom koju su naučnici nazvali 581 c, a koju je otkrio posmatrački tim "European Sothern Observatory" u Čileu.

Planeta 581 c je za pet puta teža od Zemlje, ali je ipak najmanja planeta izvan našeg Sunčevog sistema koja je pronađena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: