Nauka
0

U Beogradu otvoren Com Trade Tehnology centar

Sarajevo-x.com | NTCHS
Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Vladi Republike Srbije, Milan Parivodić svečano je otvorio ComTrade Technology Center, novu poslovnu zgradu kompanije ComTrade Group u koju je uloženo 12 miliona eura.

Holding kompanija ComTrade Group predstavlja uspješnu IT kuću koja poslije 15 godina kontinuiranog razvoja, danas broji 12 firmi članica, od kojih svaka u svojoj oblasti postavlja nove standarde poslovanja.

Nije pretjerano reći da je ComTrade Group jedan od dokazanih lidera u informacionim i komunikacionim tehnologijama u jugoistočnoj Evropi. Danas posluju u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj. Više od 500 zaposlenih pokriva distribuciju IT proizvoda i usluga, projektovanje i razvoj softverskih i hardverskih rješenja, maloprodaju, content i service providing za mobilne operatere, proizvodnju PC računara i fiskalnih kasa, kao i advertising usluge.

Nova poslovna zgrada je oduševila brojne goste na prijemu koji je organiziran u tu čast, a kojem su prisustvovale brojne ličnosti javnog života Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Bugarske kao i svih dijelova Evrope. Iz BiH ovom svečanom činu je prisustvovalo 50 poslovnih partnera kompanije NTCHS, predstavnici medija i Saša Cvijetić,generalni menadžer kompanije NTCHS – firme članice Com Trade Group sa saradnicima.

ComTrade Tehnology Center ima za cilj da bude mnogo više od poslovne zgrade. Želja im je da to bude poslovna oaza, mjesto koje će biti otvoreno za sve: od mladih talenata koji žele da uče i stiču prva praktična iskustva, preko poslovnih partnera, do vrhunskih domaćih i svjetskih stručnjaka. To je samo dio planova usmjerenih ka viziji o ComTrade Technology Center-u kao regionalnom naučno-tehnološkom razvojnom centru.