|

Svečano otvoren obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle

Svečano otvoren obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle
0
F
FENA
13.11.2007. u 16:11
0
komentara
0

dijeljenja
Svečano otvoren obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle
U povodu obilježavanja Godine Nikole Tesle, danas je u Tehničkom muzeju u Zagrebu svečano otvoren obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle, u kojemu su replike Teslinih najpoznatijih izuma koje će posjetitelji moći vidjeti svakodnevno.
Obnovljeni kabinet Nikole Tesle na 260 kvadratnih metara posjetiteljima približava život i djelo znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle raznim multimedijalnim sadržajima.

Tribina s devedesetak sjedećih mjesta dijeli prostor za posjetitelje na tri dijela u kojima su medijski prikazani djetinjstvo, školovanje, život i rad u Americi te odlikovanja i priznanja Nikole Tesle.

Izlošci u Kabinetu nalaze se na pokretnim postoljima, tako da se mogu pomicati prema središnjem dijelu gdje se izvode pokusi. Radi se o rekonstrukcijama najpoznatijih Teslinih izuma izrađenim prema originalnim Teslinim nacrtima i patentnim prijavama, u većini slučajeva metodama i materijalima iz vremena u kojemu je živio, kazala je na otvorenju voditeljica projekta Božica Škulj.

Obnova je trajala dvije godine, rekla je napomenuvši da u tridesetak godina postojanja Kabinet do 2006. nije doživio značajnije promjene. Sadašnji izgled kabineta rezultat je zahtjeva da bude suvremeniji i dinamičniji, kazala je Škulj napomenuvši da će demonstracije pokusa biti jednom dnevno. "Tesla je 'brand' a Muzej ga mora imati dostojno prezentiranog", kazala je.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.