Studenti iz BiH, Holandije i Šri Lanke učit će od najvećih eksperata inženjerstva

Studenti iz BiH, Holandije i Šri Lanke učit će od najvećih eksperata inženjerstva
298
S.H.P.
29.11.2019. u 18:43
1
komentara
298

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Pod sloganom “Vaša karijera počinje ovdje“ danas je u Banjoj Luci počeo Četvrti IEEE Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019. Na Kongres stiže 200 studenata iz naše zemlje kao i učesnici iz Šri Lanke i Holandije.
Organizatori Kongresa su IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike), najveće svjetsko tehničko profesionalno društvo, Fondacija budućnosti u BiH i Panevropski univerzitet “Apeiron“.

Prvi dan, učesnici Kongresa, obišli su lokalne kompanije iz različitih inženjerskih djelatnosti, a do 1. decembra uz bogat program i vrhunske predavače, najveće eksperte inženjerstva, imat će priliku da nauče ono što ne mogu tokom studija.

"Nikola Tesla i Mihailo Pupin, dva genija koji su imali neizmjeran utjecaj na nauku, rođeni su nedaleko odavde. Izuzetno sam ponosan što naš univerzitet danas ima čast da ugosti sve ove mlade ljudi, koji imaju potencijal da postanu njihovi nasljednici", kazao je Zoran Avramović, rektor Panevropskog univerziteta “Apeiron“.

Na IEEE Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019 stiže više od 200 učesnika iz naše zemlje, ali i cijelog svijeta, uključujući goste iz Šri Lanke i Holandije, a u naredna tri dana, imat će priliku da prate predavanja vrhunskih eksperata iz Kalifornije, Australije, Švicarske, Švedske, Hrvatske, Njemačke i mnogih drugih zemalja.

Program uključuje i studentska izlaganja, mnogobrojne prilike za povezivanje, te profesionalne radionice. 

Studenti će također moći učestvovati na radionicama kao što su: izrada i testiranje svog IoT uređaja, kako od ideje doći do ličnog poslovnog uspjeha, kako uz eksprete za komunikacije prevazići strah od javnog nastupa, planiranje karijere, kako napisati CV i motivacijska pisma, radionice koje će studente učiti o istraživanju, pisanju radova i pokretanju međunarodne karijere.

"Ovakvi događaji su izuzetna prilika za mlade ljude da dođu u dodir sa svjetskim stručnjacima i njihovim znanjem. Danas u Banjoj Luci su s nama neka od velikih imena svjetskog inženjerstva i studenti iz cijelog svijeta, uključujući Šri Lanku.

Znanje treba da se dijeli, naši studenti treba da se umrežavaju sa svojim vršnjacima u svijetu, da imaju uvid u njihov rad i da konstantno uče. Naši ljudi itekako imaju potencijal za najviše domete i samo su im potrebne prilike za učenje, a mi im to pružamo već četiri godine", kazao je osnivač Fondacije budućnosti u BiH Edhem Čustović.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...