{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stephen Hawking: Opstanak ljudske vrste ovisi o putovanju u svemir

Klix.ba
20.2.2015. u 09:24
15
159
Stephen Hawking: Opstanak ljudske vrste ovisi o putovanju u svemir
15
Stephen Hawking: Opstanak ljudske vrste ovisi o putovanju u svemir
Foto: AFP
Profesor Stephen Hawking vjeruje da budućnost ljudske rase ovisi o našim mogućnostima da istražimo svemir i pronađemo planete na kojima ćemo osnovati kolonije.
Tokom obilaska Muzeja nauke u Londonu ovaj 73-godišnjak je kazao kako nam je slijetanje na mjesec dalo novu perspektivu o životu na Zemlji i da je moramo razviti ukoliko želimo preživjeti. Također, kazao je da agresiju treba iskorijeniti iz ljudske vrste i zamijeniti je empatijom kako bi se izbjegao veliki nuklearni rat i uništila civilizacija koju poznajemo.

Profesor Hawking prokomentirao je ovo kada je prošetao s američkim posjetiocima muzejom kao dio ceremonije dodjele "Guest for Honour" nagrade. Istakao je da je svemir jedina opcija našeg opstanka i da je bitno nastaviti istraživati ga.

"To nam nije riješilo nijedan problem na planeti, ali dalo nam je novu perspektivu o njima i natjeralo da gledamo prema vani i prema unutra. Vjerujem da u dalekoj budućnosti ljudska vrsta mora biti u svemiru kako bi osigurala opstanak budućeg života i spriječila nestanak ljudske vrste koloniziranjem drugih planeta", rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: