{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta klimatske promjene donose BiH ?

F
FENA
21.5.2008. u 13:25
0
0
Šta klimatske promjene donose BiH ?
0
Šta klimatske promjene donose BiH ?
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH organizuje konferenciju "Izazovi klimatskih promjena u BiH", od 2. do 3. juna.
U okviru aktivnosti koje u posljednje vrijeme u oblasti zaštite okoliša provodi UNDP posebno mjesto zauzima problematika klimatskih promjena.

Imajući u vidu da je BiH nedavno ratificirala Kyoto protokol, te da je rješavanje problema vezanih za klimatske promjene na globalnom nivou najveći prioritet, pravo je vrijeme da se unaprijedi znanje ključnih partnera o mogućnostima, kao i društveno-ekonomskim koristima za zemlju.

Pridruživanjem Protokolu, te aktiviranjem njegovih razvojnih mehanizama, BiH može poboljšati svoje napore u provođenju Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama.

Cilj konferencije je da se osigura što bolje razumijevanje zahtjeva u okviru Kyoto protokola i u skladu s tim potreba za zakonodavnim i institucionalnim jačanjem, kao i potreba za jačanjem kapaciteta u ovoj oblasti na državnom nivou, saopćeno je iz UNDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: