Decenijski uspjeh
667

SSST najbolje rangirani univerzitet u regiji jugoistočne Evrope

Klix.ba
Najprestižnija svjetska agencija za rangiranje univerziteta u svijetu (QS University World Ranking) sinoć je objavila listu najbolje rangiranih za narednu 2019. godinu, a SSST (Sarajevska škola za Nauku i Tehnologiju) je najbolje rangirani Univerzitet u regiji jugoistočne Evrope.

Najbolje rangirani Univerzitet u regiji jugoistočne Evrope (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Rumunija, Bugarska) je bosanskohercegovački Univerzitet Sarajevo School of Scinece and Technology (Sarajevska škola za Nauku i Tehnologiju) na 571 mjestu.

Slijedeći rangirani Univerziteti iz regije su Univerzitet u Ljubljani na 651 mjestu, i Univerziteti u Zagrebu i Beogradu koji dijele 801 mjesto.

Ovaj rezultat Univerzitet Sarajevo School of Science and Techology je ostvario na osnovnu uspješnog četrnaestogodišnjeg rada u domenu društvenih, tehničkih i medicinskih nauka, uključuujući i umjetnost. Više informacija i kompletnu listu rangiranih Univerziteta u svijetu možete pogledati na web stranici na sljedećem linku.