{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Smanjuje se profit proizvođačima tvrdih diskova

N
31.5.2004. u 10:07
0
0
Smanjuje se profit proizvođačima tvrdih diskova
0
Smanjuje se profit proizvođačima tvrdih diskova
Istraživanje kompanije Credit Suisse First Boston je pokazalo kako se proizvođačima tvrdih diskova, unatoč velikoj potražnji i isporuci, smanjuje profit.
Do pojeftinjenja je došlo čak i na tržištu tvrdih diskova velikih kapaciteta namijenjenih serverima i radnim stanicama, a što analitičari povezuju s pretjeranom proizvodnjom.

Do pretjerane proizvodnje došlo je zbog nekoliko faktora kao što su širenje sve popularnijih mp3 playera s ugrađenim tvrdim diskom, te smanjenja broja proizvođača tvrdih diskova, a što je nastalo kao rezultat pripojenja odjela kompanija Quantum Maxtoru i IBM-a Hitachiju, smatraju analitičari.

Zanimljiv je odnos brojki kod kompanije Maxtor koja je za prvi kvartal prijavila 13,6 milijuna isporučenih tvrdih diskova dok je u isto vrijeme prošle godine ta brojka iznosila 12,4 milijuna.

Prijavljeni profit za prvi kvartal ove godine iznosi 9,2 miliona dolara, dok je prošle godine u isto vrijeme iznosio 27,4 miliona dolara.

Analitičari smatraju da će proizvođači tvrdih diskova u nadolazećim kvartalima prijaviti gubitke, dok će im se pred kraj godine popraviti finansijsko stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: