{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sliber - novi software bh. autora

S
24.4.2006. u 14:45
0
0
Sliber - novi software bh. autora
0
Sliber - novi software bh. autora
Bosanskohercegovački autori danas su pokrenuli jedinstvenu besplatnu alatkicu koja služi za jednostavno i efikasno uzimanje screenshot-a sa vašeg monitora i njihovo uploadiranje na Internet za samo par sekundi.
Ime Sliber proizlazi iz povezanosti sa web stranicom Slibe.com koja služi kao pouzdan servis za hosting slika od Decembra 2005.

Znate i sami koliko vam je dosad trebalo da napravite screenshot te ga stavite na forum ili blog pogotovo ako želite samo neki dio ekrana. Sada sve to možete uraditi samo jednim pokretom miša.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Kako radi Sliber?

Jednom instaliran, Sliber je pasivan u pozadini vašeg windows operativnog sistema (koristeći krajnje minimalne resurse) I kao takav ostaje dok ga vi ne aktivirate koristeći “HotKey” koji je po standardu “Alt + F2”. Pritiskom na te tipke, Sliber postaje aktivan I sve što trebate uraditi jeste da označite željeni dio ekrana i pritisnete “Slibe Selection”. Za par sekundi dobićete jedinstveni link koji kasnije možete pokazati i podijeliti sa vama bliskim osobama.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Ko su autori Slibera?

U projektu su učestvovala tri Bosanca koji žive, rade i studiraju u Sarajevu:
Adnan Budimlić – web site programer i dizajner
Benjamin Kapetanović - Sliber developer
Emir Pilavdžić - orginal ideja, marketing i odnosi s javnošću

Vizija?

"S obzirom na dosadašnji broj beta korisnika i njihove pozitivne komentare, uvjereni smo da će kroz par mjeseci Sliber postati jedan od sastavnih dijelova windows operativnog sistema većine prosječnih i natprosječnih korisnika." - izjavio je Emir Pilavdžić autor ideje.

za više detalja kao i download instrukcije posjetite:

www.sliber.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: