{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Prvi stvarni Windows Vista screenshot-i

I
INFO Online
28.7.2005. u 08:40
0
0
Prvi stvarni Windows Vista screenshot-i
0
Prvi stvarni Windows Vista screenshot-i
Nakon objave prve beta verzije nasljednika Windows XP-a, koju je Microsoft poslao određenom broju developera, Internet je preplavljen svježim screenshot-ima koji su vjerovatno najbliži finalnom izgledu dugo očekivanog OS-a, saznaje INFO Online.
Očigledno da su se Microsoft-ovci, kada su već morali izbaciti sve važnije features-e zbog rokova koji su ih pritisli, okrenuli glancanju izgleda, pa Windows-i sada u nekim stvarima nalikuju MacOS-u.

Među važnijim mogućnostima ispod providnih prozora naglašava se poboljšana sigurnost, za koju će najzaslužniji biti poboljšani Internet Explorer 7. Vista će donijeti brži i bolju pretragu sadržaja lokalnih diskova, a Microsoft je radio i na novom načinu gašenja Windows-a bez isključivanja računara, nešto kao hibernacija.


Dva ključna noviteta su nova arhitektura za web servise koja se naziva Indigo, te Avalon grafički engine, koji je preimenovan u Windows Presentation Foundation. U beti 1 nisu prisutni najavljena poboljšanja vezana za upravljanje potrošnjom energije na notebook računarima, niti ona za rad sa fotkama, koji bi se trebali naći u drugoj beti. Puštanje u prodaju OS-a najavljeno je tek za prazničnu sezonu 2006. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: