{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pohranjivanje medicinskih informacija ispod kože pacijenta

S
27.6.2007. u 15:57
0
0
Pohranjivanje medicinskih informacija ispod kože pacijenta
0
Pohranjivanje medicinskih informacija ispod kože pacijenta
Predstavnici američke Medicinske asocijacije javljaju da bi doktori uskoro mogli plasirati važne informacije o zdravstvenom stanju ispod kože pacijenta. Uređaj veličine zrna riže plasirao bi se pomoću igle, a u slučaju nesreće ili napada, doktori u hitnim službama imali bi sve potrebne informacije o historiji bolesti pacijenta.
Medicinska asocijacija je odobrila ovaj projekt koji bi mogao značajno poboljšati brigu o hitnim slučajevima i olakšati rad doktora. Implantacija ovog uređaja smanjit će mogućnost medicinskih grešaka i doktori vjeruju da bi mogla spasiti milione života.

Negativna strana ove naprave jeste slobodan pristup povjerljivim informacijama o pacijentovom životu što bi moglo ugroziti njegov položaj u društvu. Iako se uređaj ne bi trebao pomjerati te ga je moguće u svako doba odstraniti, zbog njegove veličine postoji bojazan da bi ipak mogao otići u druge dijelove pacijentovog tijela i tako ugroziti stabilnost funkcioniranja organa u koje dospije.

Američka Uprava za kontrolu lijekova i prehrambenih proizvoda (FDA) odobrila je "pasivan" rad na razvijanju ovog uređaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: