Nauka
0

"Pogodak" pokrenuo akciju "Internatizacija i razvoj internet sadržaja"

FENA
Prvi bh. Internet pretraživač "Pogodak" je, u sklopu kampanje "Vrijeme je za napredak", pokrenuo akciju "Internatizacija i razvoj internet sadržaja". Akcija, u koju su uključene srednje škole s područja Kantona Sarajevo, počela je jučer a trajat će do 9. novembra.

"Projekt je koncipiran kao takmičarski a obuhvata petnaestak škola čiji će zadatak biti da u narednih mjesec dana osmisle i naprave internet prezentacije svojih škola", izjavio je za Agenciju FENA koordinator Projekta Enis Avdić.

Najbolje ocijenjene prezentacije, prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađene vrijednim nagradama. Škola koja osvoji prvo mjesto dobit će tri računara i plaćenu godišnju internet konekciju dok će drugoplasirana i trećeplasirana škola dobiti po jedan računar i šestomjesečnu pretplatu.

"Cilj ove akcije je, prvenstveno, dobijanje što boljih prezentacija srednjih škola na području KS-a ali i aktualiziranje te usmjeravanje, kako mladih tako i njihovih roditelja, da se što više služe internetom i koriste njegove blagodeti", objasnio je Avdić.

Projekt su podržali Univerzitetsko-teleinformatički centar (UTIC), "Kimtec" iz Viteza, sarajevski "Logosoft" te Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a.