{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte kako je nastao cijeli univerzum u 10-minutnom ubrzanom videu

11.3.2018. u 16:03
496
207
Pogledajte kako je nastao cijeli univerzum u 10-minutnom ubrzanom videu
496
 
Kada pogledamo velike kosmičke događaje, čovječanstvo i naša planeta u svemiru su skoro beznačajni. Reditelj i producent John Boswell, poznati i kao melodyshep, kreirao je timelapse video u kojem za samo deset minuta možemo vidjeti nastajanje cijelog univerzuma od velikog praska pa sve do danas.
Boswellov video je poput mini dokumenarca o formiranju univerzuma. Svaka sekunda u videu predstavlja 22 miliona godina, a dok vrijeme protječe, Boswell objašnjava osnove svakog perioda formiranja univerzuma, od kreiranja prvih zvijezda, glaksija i crnih rupa.

Tek od šeste minute videa možemo vidjeti kako se počeo kreirati naš Sunčev sistem, dok se život na Zemlji pojavljuje tek u zadnjim sekundama videa.

Boswell kaže kako je kroz desetominutni video želio prikazati koliko su velike stvari i događaji koji su se odigravali milijardama godina iza nas te kako su ljudi zapravo mali u svemiru.

Američki reditelj poznat je po kreiranju jedinstvenih muzičkih remiksa i projekata koje je radio za naučnike kao što su Neil deGrasse Tyson ili Carl Sagan. Tvorac je serije autotune pjesama pod nazivom Symphony of Science.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: