{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren III Studentski kongres "Hrana-Ishrana-Zdravlje" na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu

5.7.2018. u 22:10
296
11
Otvoren III Studentski kongres "Hrana-Ishrana-Zdravlje" na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu
296
Večeras je na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu svečano otvoren III Studentski kongres "Hrana-Ishrana-Zdravlje".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Studentski kongres "Hrana-Ishrana-Zdravlje“ kao jedinstvena naučna manifestacija organizuje se treću godinu za redom na nivou Univerziteta u Sarajevu u organizaciji fakulteta iz grupacije medicinskih, biotehničkih i humanističkih nauka i studentskih asocijacija, a koji ima i međunarodnu reputaciju.

Fakulteti koji su nosioci ove ideje su Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Veterinarski fakultet, Farmaceutski fakultet, Pedagoški fakultet, Stomatološki fakultet sa klinikama, Fakultet zdravstvenih studija i Medicinski fakultet u Sarajevu.

Ideja je rođena 2016. godine s ciljem promocije univerzalnih vrijednosti zajedništva i multidisciplinarnog pristupa u proizvodnji hrane, njenom higijenskom statusu i kvalitetu, različitim načinima ishrane, kao i mogućim zdravstvenim implikacijama na čovjeka što je od izuzetne važnosti u rješavanju značajnijih pitanja u ovoj životnoj oblasti. Ovakav pristup u sagledavanju ovog kompleksnog pitanja, kroz multidisciplinarnost, predstavlja i savremeni trend "Evropske nacije" u iznalaženju najracionalnijih odgovora na mnoga pitanja gotovo u svim sferama društvenog života i djelovanja.

Studenti su za ovaj Kongres obradili značajnije teme iz pet naučnih oblasti i pripremili prezentacije za 74 naučna i stručna rada. Otvorenje je svojim prisustvom uz obraćanje prisutnima, uveličao i direktor Agencije za sigurnost hrane, dr.sci. Džemil Hajrić.

Prezentacije radova održat će se 06. i 07. jula u prostorijama Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: