Nauka
0

Otvoren Apple Centar u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Ovlašteni Apple prodavač MacLine otvorio je u ponedjeljak u Sarajevu prvi Apple Centar na području jugoistočne Evrope. Riječ je o maloprodajnom objektu u sklopu Akademije likovnih umjetnosti, u kojem će se kupci moći susresti sa Apple proizvodima.

"Apple Centar u samom centru Sarajeva, u prostorijama živopisne Akademije likovnih umjetnosti, je savršen ambijent za prodavnicu Apple proizvoda," riječi su Maglena Stipčevića, vlasnika i direktora MacLine. "Izrazito nam je drago što otvaramo prvi Apple Centar u regionu, dizajniran i opremljen prema Appple standardima, koji je veoma popularan širom svijeta."

Hands-on iskustvo Apple Centra pruža posjetiocima priliku da isprobaju cijelu liniju proizvoda Apple uključujući veoma popularne iPod proizvode za Mac i PC, kao i cijelu liniju Apple proizvoda notebook i desktop računara.

Odlike novog Apple Centra, koji se nalazi u ulici Obala Maka Dizdara 5, uključuju:

  • dva nivoa gdje posjetioci mogu da kupuju i da se informišu o najnovijim Apple proizvodima i rješenjima, uključujući poseban dio koji se odnosi na muziku, filmove, fotografiju, te za profesionalce u oblasti dizajna i štampe

  • službu za tehničku podršku, gdje posjetioci mogu da postavljaju pitanja ili da servisiraju proizvode

  • odjeljak za software sa velikim brojem naslova za Mac

  • odjeljak za iPod sa stanicama za slušanje i izborom dodatne opreme Apple-a i drugih proizvođača

"Što se tiče budućeg razbvoja prodajnog i profesionalnog tržišta Apple proizvoda u Bosni i Hercegovini, mi smo veoma optimistični zahvaljujući MacLine-ovom dugogodišnjem iskustvu prodaje i podrške Apple proizvoda i rješenja, te prepoznatljivom Apple izgledu i osjećaju jedinstvenog Apple Centra u regionu.", riječi su Drage Gajskog, direktora PCS - Apple IMC BiH, Hrvatska, SiG i Slovenija.

Fotogaleriju sa otvaranja Apple Centra u Sarajevu možete pogledati ovdje.