|

Opera 10 planira preuzeti tržište od Microsofta

Opera 10 planira preuzeti tržište od Microsofta
0
S
Sarajevo-x.com
31.7.2006. u 14:36
0
komentara
0

dijeljenja
Opera 10 planira preuzeti tržište od Microsofta
Iako datum objavljivanja nove verzije web browsera Opera 10 još nije određen, u Operi se nadaju da će im ova nova verzija donijeti prevlast na tržištu, posebno kada je u pitanju nova verzija Microsoftovog Internet Explorera 7.
Opera 9 je objavljena 20. juna, a naredna verzija bi trebala da bude dodatno poboljšana "kako bi stupila u borbu sa IE 7 koji će se pojaviti tokom ove godine", stoji u saopćenju iz Opere.

"Opera 9 je prvi korak za savladavanju IE 7. Pokušavamo da iskoristimo sugestije naših korisnika kako bismo uklonili probleme", rekao je Thomas Ford, PR menadžer iz Opere.

Iz Opere najavljuju da će nova verzija web browsera biti kompatibilna sa bilo kojom platformom, kao što su Nintendo i slične konzole, čime bi se ponuda Opere trebala razlikovati od Microsofta.

[SLIKA]1[/SLIKA]

"Želimo da omogućimo da Opera 10 radi na bilo kom uređaju – mobitelu, kućnom računaru, igraćoj konzoli. Želimo pronaći načine kako da što bolje povežemo stvari. To je nešto što mi radimo, a što Microsoft ne može", rekao je Ford.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.