Petodnevni program
58

Objavljen konkurs za prijem srednjoškolaca na STEM Youth Camp 2019

M.A.
Asocijacija za napredak nauke i tehnologije poziva učenike srednjih škola da se ovog ljeta prijave na STEM Youth Camp 2019. Kroz uzbudljiv petodnevni program učenici će biti u prilici da zajedno sa ANNT-om istraže svijet STEM-a, steknu nova znanja i vještine i upoznaju nove prijatelje iz cijele BiH.

Na kampu će se učesnici moći upoznati sa savremenim naučnim i tehničkim trendovima, kao i dobiti uvid u iskustva naših istaknutih naučnika koji su radili ili još uvijek rade na prestižnim svjetskim institucijama.

Pored toga će moći saznati kako izgleda profesionalno se baviti naukom u akademiji ili industriji, kao i kako odabir fakulteta može pomoći u kvalitetnom započinjanju karijere.

Kroz tehničke i soft-skills radionice posjetioci će moći ispitati svoju kreativnost i afinitete te usavršiti vještine rješavanja problema i timskog rada. Kamp je uz to i odlična prilika da se provede kvalitetno vrijeme sa vršnjacima sličnih interesa gradeći nova prijateljstva.

Kamp je namijenjen prvenstveno za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali i izvrsne aplikacije učenika nižih razreda će biti razmotrene.

Prednost imaju učenici koji nisu učestvovali na STEM Youth Camp 2018, ali i eventualne prijave prošlogodišnjih učesnika će biti razmotrene.

Smještaj će biti obezbijeđen u hotelu Garden City u Konjicu, a svi troškovi učešća su pokriveni uključujući smještaj, obroke i prijevoz.

Rok za slanje aplikacija je 22. juli 2019. godine, a STEM Youth Camp 2019 počinje 06. augusta 2019.

Prijavite se na: http://bit.ly/anntkamp2019

Više informacija možete pronaći na web stranici kampa www.annt.ba.