Nauka
0

Novi INFO magazin posvećen hardveru

Sarajevo-X
Spadate li u grupu ljubitelja hardvera i hardverski tekstova, novi broj INFO magazina mogao bi vam biti najbolji do sada. Ako računamo i temu, skoro četrdeset stranica novog INFO magazina posvećeno je hardveru.

U novom broju INFO magazina možete čitati:

Tema: Smrt CRT-ovima!

Ako se ne bavite profesionalno pripremom za štampu, nemate nijedan dobar razlog da danas kupite CRT monitor umjesto LCD-a. Cijene prosječnog 17-inčnog modela kreću se oko 500 KM – isto koliko košta i solidan 19-inčni CRT. Veličina radne površine kod oba je ista, a o svim prednostima LCD-ova izlišno je govoriti. INFOov ovomjesečni test će vam pomoći da se odlučite za pravi model.

Događanja: Otvaranje BIT Centra, Tuzla

U prošlom broju Infovci su najavili otvaranje Business and Inovation centra u Tuzli, poslovnog inkubatora za firme koje se bave informatikom i modernim tehnologijama. Sada vam donose reportažu sa otvaranja, kao i intervju sa jednim od ključnih ljudi Centra.

Hardver: Procesori AMD Athlon X2 3800+ i 4200+

U prošlom broju, zbog nedostatka AMD Athlon X2 procesora, Infovci nisu bili u prilici direktno ga uporediti sa Pentium-om D. Zato taj test rade sada, kao svojevrstan nastavak te(k)sta iz prošlog broja.

Internet: Uncyclopedia.org

Hrpa surfera širom svijeta troši svoje slobodno vrijeme trudeći se na Uncyclopedia-u unijeti što više nonsensa, pogrešnih informacija i generalno fake sadržaja. I, nećete vjerovati, pravo su smiješni!

Softver: Web multimedija Macromedia Flash 8

Prošli mjesec Infovci su objavili recenziju Dreamweavera 8, a sada nastavljaju sa ostalim alatima iz Studio 8 paketa. Sudeći prema onome što smo vidjeli, Macromedia je najveći dio svojih programerska snaga uposlila na razvoju novog Flash-a. Aplikacija je unaprijeđena u skoro svakom smislu i od ove verzije definitivno postaje vodeća aplikacija paketa.

Radionica: Konfiguracija Apache-a

Nakon osnova koje su obradili prošli put, Infovci vjeruju da niste imali problema startati Apache server. Sada prelazimo na drugi dio posla, a to je dodatno podešavanje servera. Ovaj put Infovci vas upoznaju sa osnovnim sigurnosnim taktikama.

Više na INFO Online.