{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi INFO magazin posvećen hardveru

S
1.11.2005. u 09:32
0
0
Novi INFO magazin posvećen hardveru
0
Novi INFO magazin posvećen hardveru
Spadate li u grupu ljubitelja hardvera i hardverski tekstova, novi broj INFO magazina mogao bi vam biti najbolji do sada. Ako računamo i temu, skoro četrdeset stranica novog INFO magazina posvećeno je hardveru.
U novom broju INFO magazina možete čitati:

Tema: Smrt CRT-ovima!

Ako se ne bavite profesionalno pripremom za štampu, nemate nijedan dobar razlog da danas kupite CRT monitor umjesto LCD-a. Cijene prosječnog 17-inčnog modela kreću se oko 500 KM – isto koliko košta i solidan 19-inčni CRT. Veličina radne površine kod oba je ista, a o svim prednostima LCD-ova izlišno je govoriti. INFOov ovomjesečni test će vam pomoći da se odlučite za pravi model.

Događanja: Otvaranje BIT Centra, Tuzla

U prošlom broju Infovci su najavili otvaranje Business and Inovation centra u Tuzli, poslovnog inkubatora za firme koje se bave informatikom i modernim tehnologijama. Sada vam donose reportažu sa otvaranja, kao i intervju sa jednim od ključnih ljudi Centra.

Hardver: Procesori AMD Athlon X2 3800+ i 4200+

U prošlom broju, zbog nedostatka AMD Athlon X2 procesora, Infovci nisu bili u prilici direktno ga uporediti sa Pentium-om D. Zato taj test rade sada, kao svojevrstan nastavak te(k)sta iz prošlog broja.

Internet: Uncyclopedia.org

Hrpa surfera širom svijeta troši svoje slobodno vrijeme trudeći se na Uncyclopedia-u unijeti što više nonsensa, pogrešnih informacija i generalno fake sadržaja. I, nećete vjerovati, pravo su smiješni!

Softver: Web multimedija Macromedia Flash 8

Prošli mjesec Infovci su objavili recenziju Dreamweavera 8, a sada nastavljaju sa ostalim alatima iz Studio 8 paketa. Sudeći prema onome što smo vidjeli, Macromedia je najveći dio svojih programerska snaga uposlila na razvoju novog Flash-a. Aplikacija je unaprijeđena u skoro svakom smislu i od ove verzije definitivno postaje vodeća aplikacija paketa.

Radionica: Konfiguracija Apache-a

Nakon osnova koje su obradili prošli put, Infovci vjeruju da niste imali problema startati Apache server. Sada prelazimo na drugi dio posla, a to je dodatno podešavanje servera. Ovaj put Infovci vas upoznaju sa osnovnim sigurnosnim taktikama.

Više na INFO Online.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: