Teorija zavjere
46

NASA morala demantovati da na Marsu postoje djeca-robovi

Klix.ba
Lažne vijesti i namjerne dezinformacije postale su dio svakodnevnice u vremenu interneta, a tome svjedoče i sve češće reakcije kredibilnih izvora koje su očigledno postale nužno zlo. Primjera radi, najpoznatija svjetska svemirska agencija – NASA – bila je prisiljena demantovati da na Marsu postoje kolonije za otetu djecu.

U posljednjoj emisiji poznatog američkog teoretičara zavjera Alexa Jonesa, jednako kontroverzan gost Robert David Steele najozbiljnije je izjavio kako mreža pedofila na Mars šalje djecu koja nakon 20-godišnjeg putovanja na Crvenoj planeti postaju robovi.

"Vjerujemo kako na Marsu postoje kolonije koju nastanjuju oteta djeca. Jednom kada dođu na Mars oni nemaju izbora i postaju robovi“, rekao je Steele tokom čudne rasprave o stvarnom problemu pedofilije.

Na ovu nevjerovatnu izjavu odgovorio je glasnogovornik NASA-e Guy Webster.

"Na Marsu nema ljudi. Tamo postoje aktivni roveri, a postoji priča da je to laž. To nije laž, ali je laž da gore ima ljudi", rekao je Webster.

Za one koji ne znaju, Mars je (zasad) nenastanjiva planeta čiju atmosferu čini uglavnom ugljendioksid, a čija prosječna temperatura iznosi minus 80 stepeni Celzjusa.