{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolja istraživanja o seksu iz 2006. godine

S
5.1.2007. u 13:13
0
0
Najbolja istraživanja o seksu iz 2006. godine
0
Najbolja istraživanja o seksu iz 2006. godine
Web sajt LiveScience.com napravio je izbor najzanimljivijih naučnih istraživanja o seksu za 2006. godinu. Saznajte o kojim se istraživanjima radi.
1. Seksi geni
Vaša želja za skidanjem pantalona ovisi o vašim genima. Novo istraživanje je pokazalo da su seksualna želja, uzbuđenje i sposobnost određeni vašom DNA, tako da je slab libido više rezultat biološkog, a ne psihološkog problema.

2. Alergični na seks
Za žene sa alergijom na spermu ova je godina dalu nadu za ugodnijim seksualnim iskustvima. Doktori su prezentirali način kako da pomognu ženama s ovom rijetkom alergijom, tako što ih postepeno izlažu spermi pomoću injekcija i primjenom uzoraka razrijeđene sperme.

3. Rizik ljubavi
Muškarci se trebaju suočiti s činjenicom da su žene veoma izbirljive kada se radi o odabiru muškarca. Naučnici su otkrili da riskantno ponašanje muškaraca radi impresioniranja žene, ustvari, predstavlja muško postavljanje prioriteta opstanka vrste ispred prioriteta opstanka pojedinca.

4. Začepite ga
Izgleda da u budućnosti neće samo žene imati veliki izbor kontraceptivnih sredstava, jer je tokom prošle godine niz muških kontraceptivnih sredstava prošlo kroz fazu kliničkih ispitivanja. Ako se ove metode odobre, muškarci će moći birati između uzimanja hormona koji će ograničavati produkciju sperme ili sredstava koji funkcioniraju na principu čepa koji blokira napuštanje sperme iz organizma.

5. Seks: Zašto ga upražnjavamo?
Naučnici su razvili mnogo teorija zašto su životinje, uključujući i ljude, evoluirali na taj način da se reproduciraju putem seksa, uprkos mnogim poteškoćama u privlačenju partnera. Jedno istraživanje u protekloj godini sugerira da seksualna reprodukcija može koncentrirati štetne mutacije u pojedincu koji onda biva odbačen prirodnim odabirom. Naučnici tek trebaju objasniti kako je došlo do evolucije ovog fenomena.

6. Pravila privlačnosti
Naučnici polako dolaze do saznanja šta je to što ljudi nalaze atraktivnim u potencijalnim partnerima i zašto je to tako. Najčešće su fizičke karakteristike, kao što su simetrija, odnos obima struka i kukova, struktura lica. Sve to može pokrenuti reakciju privlačnosti. Ljepota odaje informacije o zdravlju i plodnosti potencijalnog partnera. Ali na kraju ponašanje osobe ima utjecaja na dugotrajnost veze.

7. Lažov, lažov
Ispada da smo svi mi lažovi kada se radi o seksualnom životu. Jedno online istraživanju pokazalo je da su mnogi muškarci i žene lagali kada se radilo o broju seksualnih partnera koje su imali. Žene teže da taj broj umanje, dok muškarci pretjeruju.

8. Posljednji u nizu
Posljednji mužjak koji se pari sa jednom ženkom je najvjerovatniji otac potomstva te ženke, zaključili su naučnici u prošloj godini. Ovo barem vrijedi kod vrsta kod kojih se ženke pare sa više partnera u nizu. Sretni momak na kraju niza može iskoristiti prednost činjenice da je posljednji, jer su njegovi prethodnici vjerovatno neutralizirali oštrinu ženskog reproduktivnog sistema.

9. Više kofeina, više seksa?
Za one koji ne ovise o svojoj dnevnoj dozi kafe da bi otvorili svoje oči, malo kofeina bi moglo biti dovoljno za pobuđivanje seksualnog nagona. Naučnici su otkrili da je ovo sigurna činjenica kod ženskih pacova, koji su bili motivirani za češći seks kada im je bio dat kofein koji do tada nisu unosili u organizam

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: