Nauka
0

MySpace zabranjuje pristup seksualnim delinkventima

FENA
MySpace web-servis za društveno povezivanje, i trenutno jedna od najpopularnijih web-stranica na svijetu, objavila kako će uvesti nove alate s ciljem da zabrani pristup seksualnim delinkventima.

MySpace trenutno ima preko 80 milijuna korisnika, od kojih su većina tinejdžeri i osobe mlađe životne dobi. Web-servis služi povezivanju osoba sličnih interesa, a korisnici na njemu postaju muziku, slike, i blogove.

MySpace, kojeg je "NewsCorp" nedavno bio kupio za 580 milijuna dolara, je posljednjih godinu dana bio predmetom zanimanja medija zbog niza slučajeva u kojima su osobni podaci tinejdžera i drugih osoba bili zloupotrebljeni od strane pedofila i silovatelja.

Zbog toga je Hemanshu Nigam, MySpaceov direktor za sigurnost, objavio kako će se uvesti novi alat zvan SentinelSafe, kojemu je cilj zapriječiti ulaz pedofilima i drugim seksualnim grabežljivcima u korisničku bazu.

U tu svrhu će MySpace koristiti bazama podataka o osuđenim seksualnim zločincima dostupnim u 46 američkih država. SentinelSafe bi u pogon trebao krenuti za oko 30 dana.