{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci s dužim prstenjakom voze brže

S
10.9.2009. u 20:39
0
5
Muškarci s dužim prstenjakom voze brže
0
Muškarci s dužim prstenjakom voze brže
Muškarci koji imaju duže prstenjake prije će automobil voziti prebrzo, prestizati na opasnim cestama i parkirati nepropisno, rezultati su novog istraživanja.
Studija pokazuje da loša vožnja može biti predodređena od rođenja, zato što je dužina prstiju u direktnoj vezi s izloženosti testosteronu u maternici.

Brojna istraživanja su pokazala da dugi prstenjak u odnosu na kažiprst određuju zdravlje i ponašanje muškarca. Naučnici vjeruju da je prstenjak koji je duži od kažiprsta povezan i s muškom agresivnošću, kao i prihvatanju rizika.

Ali to takođe znači i da su muškarci bolji u sportovima poput atletike i nogometa, te da im je sperma plodnija nego kod muškaraca koji imaju kraće prstenjake.

Naučnici smatraju da izloženost testosteronu u maternici utječe na način na koji mozak poslije u životu funkcioniše. Vjeruje se da ovaj hormon potiče "muževno ponašanje", ali i da aktivira rast prstenjaka, tako što stimulira receptore testosterona u kosti.

U posljednjem istraživanju, naučnici s Univerziteta Mainz u Njemačkoj proučili su 77 muških vozača prosječne dobi 38 godina.

Svakom volonteru je lijeva ruka skenirana kako bi se utvrdila razlika između prstenjaka i kažiprsta. Zatim su naučnici prikupili detalje o svakom od prometnih prekršaja učesnika istraživanja u proteklih pet godina.

Rezultati objavljeni u magazinu Accident Analysis and Prevention su pokazali da su muškarci s dužim prstenjacima skloniji prekršajima u saobraćaju, piše Daily Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: