{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci dubljeg glasa imaju više djece

S
26.9.2007. u 10:15
0
0
Muškarci dubljeg glasa imaju više djece
0
Muškarci dubljeg glasa imaju više djece
Prema novim istraživanjima naučnika, muškarci koji imaju dublji glas, teže da imaju više djece. To se podudara sa opservacijama da dame preferiraju muškarce s "baritonom" umjesto muškaraca piskutavog glasa. Analiza je pokazala da je visina glasa povezana sa nivoom testosterona.
Nova studija je pokazala da muškarci s dubljim glasom teže da imaju više djece, prenio je u srijedu BBC. Ovo su istraživanje naučnici započeli na grupi muškaraca iz poznatog tanzanijskog plemena Hadzi. U tom su plemenu muškarci s dubljim glasovima imali u prosjeku dvoje djece više nego muškarci s višim glasom.

Od izabranog uzorka muškaraca iz plemena, naučnici su zatražili da u mikrofon kažu riječ "hujambo" što znači zdravo. Zatim su analizirali visinu glasa i usporedili je s brojem potomaka. Muškarci dubljeg glasa imali su više djece.

Ovo u potpunosti podržava opservaciju kako žene smatraju da su muškarci dubljeg glasa privlačniji od onih s višim.

Prema analizama naučnika, nivo testosterona i visina glasa su povezani. Naime, muškarac sa dubljim glasom ima više testosterona nego muškarac sa višim glasom, a žene na podsvjesnom nivou tu činjenicu percipiraju.

Iz prahistorijskih dana, kada je čovjek bio aktivan lovac, žene su u to doba mnogo pažnje obraćale na muškarčev glas. One su muškarca dubljeg glasa percipirale kao dobrog lovca koji će se moći bolje brinuti za potomstvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: