|

Microsoft udružio snage sa Nortelom

Microsoft udružio snage sa Nortelom
0
S
Sarajevo-x.com
19.7.2006. u 14:50
0
komentara
0

dijeljenja
Microsoft udružio snage sa Nortelom
Nortel Networks Corp. i Microsoft Corp. su najavili kako planiraju da oforme alijansu kako bi skupa razvijali i distribuirali na tržište telefonske i kompjuterske uređaje u sklopu novog talasa poslovno-komunikacijske tehnologije.
"Ovo je velika pobjeda za našu kompaniju", rekao je izvršni direktor Nortela, Mike Zafirovski na jučerašnjoj pres konferenciji.

"Radeći skupa, siguran sam da ćemo biti u stanju da napravimo neke revolucionarne korake naprijed", dodao je Zafirovski u svom obraćanju medijima.

Predstavnici Nortela su izjavili kako do 2009. godine očekuju ostvarivanje dobiti od oko jedne milijared dolara zahvaljujući prodaji novih uređaja koji će se koristiti za povezivanje kompjutera i telefona.

[SLIKA]1[/SLIKA]
Mike Zafirovski (Nortel Networks Corp.) i Steve Ballmer (Microsfot Corp.)

Novo partnerstvo iz Amerike dolazi kao odgovor na prošlomjesečno udruživanje dva najveća evropska telekomunikacijska proizvođača – Nokie i Siemensa.

No, neki biznis analitičari su veoma skeptični po pitanju ovog partnerstva, pa tako smatraju da je u pitanju marketinški trik više nego stvarna želja za unapređivanjem tehnologije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.