{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft udružio snage sa Nortelom

S
19.7.2006. u 14:50
0
0
Microsoft udružio snage sa Nortelom
0
Microsoft udružio snage sa Nortelom
Nortel Networks Corp. i Microsoft Corp. su najavili kako planiraju da oforme alijansu kako bi skupa razvijali i distribuirali na tržište telefonske i kompjuterske uređaje u sklopu novog talasa poslovno-komunikacijske tehnologije.
"Ovo je velika pobjeda za našu kompaniju", rekao je izvršni direktor Nortela, Mike Zafirovski na jučerašnjoj pres konferenciji.

"Radeći skupa, siguran sam da ćemo biti u stanju da napravimo neke revolucionarne korake naprijed", dodao je Zafirovski u svom obraćanju medijima.

Predstavnici Nortela su izjavili kako do 2009. godine očekuju ostvarivanje dobiti od oko jedne milijared dolara zahvaljujući prodaji novih uređaja koji će se koristiti za povezivanje kompjutera i telefona.

[SLIKA]1[/SLIKA]
Mike Zafirovski (Nortel Networks Corp.) i Steve Ballmer (Microsfot Corp.)

Novo partnerstvo iz Amerike dolazi kao odgovor na prošlomjesečno udruživanje dva najveća evropska telekomunikacijska proizvođača – Nokie i Siemensa.

No, neki biznis analitičari su veoma skeptični po pitanju ovog partnerstva, pa tako smatraju da je u pitanju marketinški trik više nego stvarna želja za unapređivanjem tehnologije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: