Za učenike i studente
59

"Math Solutions" organizira pripremnu nastavu iz matematike za upis na tehničke fakultete

S.H.P.
Udruženje mladih istraživača "Math Solutions" već treću godinu organizuje pripremnu nastava iz matematike za upis na tehničke fakultete. Pripremna nastava počinje u subotu 8. februra godine s početkom u 9 sati i izvodit će se subotama u prostorijama sarajevske Druge gimnazije.

Pripremna nastava namijenjena je učenicima četvrtih razreda srednjih škola koji planiraju upisati neki od tehničkih fakulteta, ali i druge fakultete na kojima se polaže prijemni ispit iz matematike. Također, pripremnu nastavu mogu pohađati i studenti koji žele da utvrde svoje znanje iz elementarne matematike koje je neophodno za polaganje matematičkih predmeta na fakultetima. 

Predavači na svim navedenim programima su članovi akademskog osoblja sa Katedre za matematiku sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu: viši asistent Mehmed Brkić i asistent Zlatan Tucaković, dok je koordinator Alma Omerspahić, profesorica sa Elektrotehničkog, Mašinskog i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Cilj plana i programa pripremne nastave od 65 časova jeste da pored pripreme polaznika za prijemni ispit, polaznici steknu neophodno predznanje iz elementarne matematike za studij na željenom fakultetu, s obzirom da prijemni ispiti najčešće ne obuhvataju sve oblasti koje su potrebne na prvoj godini studija, jer su velike razlike u predznanjima maturanata u Bosni i Hercegovini.

U prostorijama Druge gimnazije će biti održana besplatna testiranja interesanata koja imaju za cilj provjeru predznanja polaznika i gdje će se polaznici moći upoznati sa sa predavačima i dobiti sve potrebne informacije oko organiziranja nastave.

Testiranje polaznika će biti održano večeras 6. februara s početkom u 19 sati, te u subotu 8. februra u 9 sati.

Sve dodatne informacije možete dobiti na stranici Udruženja, pozivom na broj 062/ 676-709, putem e-maila, te na Facebook stranici.