{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija "Otvoreni dani biotehnologije"

F
23.9.2008. u 16:28
0
4
Manifestacija "Otvoreni dani biotehnologije"
0
Manifestacija "Otvoreni dani biotehnologije"
Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju Univerziteta u Sarajevu (INGEB) jedinstvena je javna naučna ustanova u Bosni i Hercegovini koja u ovoj godini navršava dvije decenije aktivnog rada.
Tim povodom Institut organizuje manifestaciju obrazovno-informativnog karaktera "Otvoreni dani biotehnologije" čiji je cilj promovirati aktivnosti Instituta široj društvenoj zajednici, a koja će biti održana od 29. septembra do 3. oktobra. Institut će otvoriti svoja vrata posjetiocima i predstaviti rezultate i potencijale.

Ciljna grupa tog dijela manifestacije su stariji osnovci, srednjoškolci i studenti koji će biti u prilici da se u direktnom kontaktu sa stručnjacima i laboratorijskom infrastrukturom upoznaju o mogućnostima molekularne genetike.

Posljednjeg dana manifestacije planirana je prezentacija naučnoistraživačkih aktivnosti i rezultata u proteklom periodu (1988.-2008.), uz ceremoniju dodjele priznanja institucijama i pojedincima koji su dali značajan doprinos u osnivanju i razvoju ove prestižne bh.institucije.

Ceremonija u povodu 20 godina Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju bit će održana 3. oktobra u Sarajevu.

Primarna djelatnost Instituta je naučnoistraživački rad u molekularnoj genetici, genetičkom inženjerstvu i biotehnologiji usmjeren na unapređenje i zaštitu ljudskog zdravlja, prirodnih resursa te očuvanje rijetkih i ugroženih vrsta u Bosni i Hercegovini.

Žuto, ali i crveno lišće

23.09.2008. u 20:56

"Gphone" od danas u prodaji

23.09.2008. u 15:50
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: