Nauka
0

Krvna grupa određuje ličnost

Sarajevo-x.com
Naučnici na Japanskom institutu utvrdili su neke od osnovnih karakteristika ličnosti koje su, kako kažu, predodređene krvnom grupom koju osoba ima. Prema ovoj studiji rezultati su sljedeći:

Krvna grupa 0

Vrline: Ove osobe žele biti vođe i kad vide nešto što žele, teže tome sve dok to ne dobiju. Prate modu, lojalni su, strastveni i vjeruju u sebe.

Slabosti: Uobraženost i ljubomora, kao i stalna tendencija ka takmičenju.

Krvna grupa A

Vrline: Osobe s ovom krvnom grupom vole harmoniju, mir i organizovanost. Dobro sarađuju s drugim ljudima, osjećajni su, strpljivi i odani.

Slabosti: Tvrdoglavost i nesposobnost da se opuste.

Krvna grupa B

Vrline: Surovi individualci koji su uvijek direktni i vole raditi stvari na svoj način. Kreativni su i fleksibilni i lako se prilagođavaju novim situacijama, ma kakve one bile.

Slabosti: Njihovo insistiranje na tome da budu nezavisni ponekad ide tako daleko da postaje mana.

Krvna grupa AB

Vrline: Hladne su glave i uvijek se uspjevaju kontrolisati. Inače su omiljeni i neusiljeni u kontaktu s drugim ljudima. Prirodni su zabavljači, taktični i igraju fer.

Slabosti: Tupost i teškoće u donošenju odluka.

Važne informacije:

Ako ste krvna grupa AB+ možete primiti krv svih drugih krvnih grupa i Rh faktora. Ako ste krvna grupa AB- možete primiti krv koja je 0-, B-, A-, A+ Ako ste krvna grupa A+ možete primiti krv koja je 0-, 0+, A-, A+ Ako ste krvna grupa A- možete primiti krv koja je 0-, A- Ako ste krvna grupa B+ možete primiti krv koja je 0-, 0+, B-, B+ Ako ste krvna grupa B- možete primiti krv koja je 0-, B-

Ako ste krvna grupa 0+ možete primiti krv koja je 0-, 0+ Ako ste krvna grupa 0- možete primiti krv koja je 0-.