Kompjuteri izazivaju stres kod parova

Klix.ba
9.2.2013. u 10:59
5
2
Kompjuteri izazivaju stres kod parova
5
Kompjuteri izazivaju stres kod parova
Rezultati online istraživanja koje je uradila kompanija Crucial, koja se bavi prodajom proizvoda kompjuterske memorije, su pokazali da kompjuteri izazivaju veliki stres u ljubavnim životima ljudi.
Čak 20 posto ispitanih su rekli da su problemi izazvani kompjuterima stresniji od stvarne svađe sa partnerom ili partnerkom.

Najveće probleme izaziva vjerovanje da partner provodi previše vremena ispred kompjutera, a na drugom mjestu se nalazi stres izazvan lošim performansama kompjutera, prenosi Mashable.

"Performanse kompjutera mogu povećati ili smanjiti stres u nekoj vezi. Mi živimo u svijetu u kojem većina ljudi ispred kompjutera dnevno provodi više vremena nego sa svojim partnerom ili parnerkom", kazao je John Gray, savjetnik za veze i autor knjige "Man Are from Mars, Women Are from Venus".

Istraživanje je također pokazalo da su žene mnogo više podložne razočarenjima i stresnim situacijama kada su u pitanju performanse kompjutera.
Međutim, kao što je bilo i očekivano, kompjuteri nisu glavni uzrok stresa u vezama.

Čak 75 posto ispitanih parova je reklo da najveće tenzije izaziva finansijsko stanje, a 59 posto je izjavilo da se sa partnerom ili partnerkom svađalo zbog problema na poslovnom mjestu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: