{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izumi iz Njemačke predstavljeni na inovativan način u Historijskom muzeju BiH

F
12.9.2017. u 21:17
57
23
Izumi iz Njemačke predstavljeni na inovativan način u Historijskom muzeju BiH
57
U Historijskom muzeju BiH večeras je otvorena izložba "Erfinderland Deutschland" na kojoj su predstavljeni njemački izumi i inovacije bez kojih je danas nezamisliv život.
"Sretni smo što smo s ovom izložbom i u Sarajevu prikazali nevjerovatne eksponate i izume, koji dokazuju koliko je Njemačka uticajna zemlja u oblasti naučnih istraživanja", kazala je prisutnima direktorica jezičkog odjela Goethe-Instituta u BiH Alexandra Mittler.

Posebne ture obilazaka izložbe već su, kako kaže, organizirane za srednjoškolce i studente sa željom da i oni svijet nauke i istraživanja dožive na jedan novi način kao zabavni eksperiment koji je kreativan i pruža bezbroj mogućnosti.

To je omogućeno zahvaljujući zanimljivoj postavci izložbe koju čini sedam stanica u okviru kojih posjetitelji vide naučna dostignuća iz oblasti: informacionih tehnologija, energije, mobilnosti, komunikacija, medicine, optike i materijala.

"Važno je da te ideje daju jedan pozitivan signal javnosti da je moguće nešto napraviti i bez velikog ulaganja", poručio je zamjenik ambasadorice Njemačke u BiH Christian Sedat na izložbi koja će biti postavljena do 28. septembra.

Nakon Sarajeva postavka putuje u Makedoniju, zatim Rumuniju i Grčku, a cilj je da u narednim godinama obiđe cijeli svijet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: