{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hibridni embrion od ljudskih i životinjskih ćelija?

S
5.9.2007. u 18:45
0
0
Hibridni embrion od ljudskih i životinjskih ćelija?
0
Hibridni embrion od ljudskih i životinjskih ćelija?
Institut za embriološku autorizaciju i ljudsku oplodnju morat će uskoro donijeti odluku o odobravanju eksperimenata sa embrionima kombinovanim od ljudskih i životinjskih ćelija. Naučnici već dugo žele raditi eksperimente na ovim ljudsko-životinjskim embrionima, ali mnogi smatraju da se takvo što protivi moralu i etici.
Prema navodima, embrioni kombinirani od ljudskih i životinjskih ćelija koristili bi se samo u istraživačke i eksperimentalne svrhe. Bez obzira, mnogi smatraju da će javnost biti šokirana te da će oštro osuditi legaliziranje ovakvog poteza, ukoliko se on odobri, prenosi BBC.

Institut za embriološku autorizaciju i ljudsku oplodnju (HFEA) trebao bi uskoro dati i svoje gledište na ovu situaciju jer je on taj koji može ovakve eksperimente legalizirati. Prema njihovim tvrdnjama, svaki bi se slučaj trebao posebno tretirati i odobravati.

Studije koje dokazuju kako bi ovakvi hibridni embriji pomogli u liječenju teških bolesti poput Alzheimerove, čini se da "smekšavaju" HFEA-u u odlučivanju.

Ono što naučnici zapravo žele raditi jeste da ljudske ćelije stavljaju u jajne ćelije životinja. Za sada, istraživači još uvijek "rade" na ljudskim embrionima, tačnije onima koji izostaju od neuspjele oplodnje, ali prema njihovim tvrdnjama, oni nisu uvijek dobre kvalitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: