{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HHD zamjenjuje HDD

S
10.5.2006. u 09:59
0
0
HHD zamjenjuje HDD
0
HHD zamjenjuje HDD
Hybrid hard drive, ili skraćeno nazvan HHD, je novi proizvod za koji dvije kompanije tvrde da su spremne prezentirati ga javnosti. Prednost HHD-a bi trebala biti u tome da znatno skraćuju vrijeme potrebno za podizanje operativnog sistema.
HHD je spoj flash memorijskog čipa i konvencionalnog tvrdog diska u kojem se radi uštede energije i vremena potrebnog da se zavrte ploče u svrhu startanja računala, umjesto diska iskorištava flash memorija.

Ovaj novitet bi trebao biti predstavljen na godišnjoj Windows Hardware Engineering konferenciji koja se održava u Seattleu 24. maja, zajedno s Microsoftovom ReadyDrive softverskom tehnologijom s kojom će HHD usko sarađivati u pokazivanju svojih mogućnosti.

Prvi prototip Samsung i Microsoft su pokazali na istoj konferenciji prije godinu dana, a u odnosu na njega, nova verzija koja je spremna za osvajanje tržišta bolje je usklađena i prilagođena novom Microsoftovom operativnom sistemu - Windows Vista s kojim će se otprilike u isto vrijeme i pojaviti na tržištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: