{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google izaziva strah i velikih kompanija

F
FENA
6.11.2005. u 13:08
0
0
Google izaziva strah i velikih kompanija
0
Google izaziva strah i velikih kompanija
Američkim kompanijama strah u kosti ulijeva jedna nimalo tajna stvar, naime, radi se o svima vidljivom uspjehu Googlea, internetske tražilice čiji globalni uspjeh i rastući utjecaj počinje izazivati zabrinutost čak i kod kompanije takve veličine kao što je, recimo, Wal-Mart, piše u nedjelju "New York Times".
Dugu ruku ekonomske moći Googlea osjeća već čitavi malopotrošni sektor, od izdavača knjiga, pa do telekomunikacijskih divova - piše njujorški list.

Uskoro, Google će svojom kombinacijom oglasa, softvera i praćenja najnovijih vijesti utjecati i na tržište nekretnina i prodaju automobila.

Sa sve većim brojem korisnika brzog pristupa Internetu, kao i mobitelima koji svoje korisnike vode na web, Google će postajati sve prisutniji, kažu stručnjaci. Sve većem broju korisnika bit će početna tačka u većini transakcija, poput ličnog savjetnika.

Citirajući jednog eksperta iz Harvardske poslovne škole, ovaj list piše da je Google, iz perspektive korisnika, sve ono o čemu smo sanjali da će Internet postati, a sada je s postojanjem Googlea san postao stvarnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: