{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gljivama protiv karcinoma

S
30.6.2008. u 10:30
0
0
Gljivama protiv karcinoma
0
Gljivama protiv karcinoma
Lijek koji je nastao zahvaljujući metodama nanotehnologije i upotrebi jedne vrste gljive mogao bi biti široko iskorišten u liječenju čitavog raspona karcinoma.
Lijek, nazvan lodamin, je unaprijeđen u jednom od posljednjih eksperimenata dr. Judaha Folkmana, naučnika koji je istraživao problematiku vezanu za bolest raka. Folkman je začetnik ideje o terapiji angiogeneze.

Lodamin je inhibitor angiogeneze na čijem je usavršavanju Folkamnov tim radio posljednjih 20 godina. Pišući za žurnal Nature Biotechnology, njegove kolege su izjavili da su razvili formulaciju koja djeluje kao pilula, bez nuspojava.

Izdali su dozvolu SynDevRx-u, biotehnološkoj kompaniji koja je u odboru uposlila nekoliko stručnjaka za istraživanje bolesti karcinoma.

Testovi na miševima su pokazali da lijek djeluje protiv različitih tumora, uključujući karcinom dojke, neuroblastomu, karcionom jajnika, prostate, tumore mozgova poznate kao glioblastome i tumore maternice.

Upotreba ovog lijeka je omogućila da ne dođe do pojave primarnih tumora. Također je upotrebom dolazilo do preveniranja razvoja tumora.

“Oralnom primjenom, lijek dolazi do jetre, pri čemu se posebno efikasnom pokazala prevencija metastaza na jetri”, napisali su liječnici u svom izvještaju.

“Metastaze na jetri su veoma uobičajene kada je riječ o mnogim tipovima tumora. Često se dovode u vezu sa slabim prognozama i velikom stopom smrtnosti”, zaključaj je istraživanja.

Na eBayu krivotvorena roba

30.06.2008. u 13:50

Prestaje prodaja Windowsa XP

30.06.2008. u 09:50
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: