|

FT: Internet će provjeravati političare

FT: Internet će provjeravati političare
0
F
FENA
4.10.2006. u 12:00
0
komentara
0

dijeljenja
FT: Internet će provjeravati političare Eric Schmidt
Predsjednik upravnog odbora najvećeg internet pretraživača Googlea Eric Schmidt upozorio je političare da se moraju prilagoditi novom dobu u komunikacijama, izvještava u srijedu Financial Times.
Schmidt predviđa da će sa širenjem širokopojasne tehnologije u roku od pet godina pretraživači biti u stanju svaku izjavu političara automatski porediti s historijskim činjenicama i računati vjerovatnoću njene istinitosti.

To će, ističe prvi čovek Googlea, uticati na rezultat izbora kao televizija prije nekoliko decenija.

Schmidt je u govoru na godišnjoj konvenciji opozicijskih konzervativaca u Britaniji pozdravio mlado rukovodstvo te stranke kao "glas nove generacije", ali i istaknuo da je prethodno održao veoma plodan sastanak s premijerom Tonyjem Blairom, piše u Financial Timesu.

Torijevcima se putem videolinka obratio i francuski ministar unutarnjih poslova i najvjerovatnije jedan od kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima Nicolas Sarkozy, koji je pozvao sve evropske partije desnog centra na tješnju saradnju na odbrani "tradicionalnih ideja u novom stilu, sa novim konceptima i idejama".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.