{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Francuzi dokazali da Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol

28.6.2012. u 13:56
801
49
Francuzi dokazali da Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol
801
Francuzi dokazali da Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol
Francuski istraživači su otkrili da Coca-Cola i Pepsi sadrže tragove alkohola, prenose francuski mediji.
Testiranje je proveo Nacionalni institut za potrošnju iz Pariza, a pokazalo se da više od polovine prozvoda kompanije Coca-Cole, uključujući i vodeći istoimeni brend, sadrže alkohol.

Istraživanje je pokazalo da svako od pakovanja pića u sebi sadrži ovaj sastojak, odnosno 10 miligrama po litru, što je oko 0,001 posto alkohola.

U izvještaju se navodi i to da je Michel Pepin, naučni direktor Coca-Cole za Francusku, izjavio kako je moguće da se u Coca-Colinim pićima nalazi alkohol, koji je tamo dospio tokom procesa proizvodnje.

Međutim, Pepin je insistirao na tome da su pića ovog proizvođača u suštini bezalkoholna i da su kao takva priznata od vlasti zemalja u kojima se prodaju.
Glasnogovornik Pepsija je izjavio da neka bezalkoholna pića mogu sadržavati tragove alkohola zbog sastojaka koji se koriste u njihovoj proizvodnji.

Ono na čemu su i jedan i drugi insistirali je to da postoji mogućnost da voće, koje se koristi u proizvodnji sokova, fermentira te da tragovi alkohola u piće dospijevaju na taj način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: