Jane Burgermeister
0

Epidemija svinjske gripe izazvana radi profita?

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Priču o novoj gripi, virusu H1N1, proglašenoj pandemiji i najavi da se priprema vakcina, koju će primiti milioni ljudi širom svijeta, austrijska novinarka Jane Burgermeister nazvala je pripremom za najveći kriminalni akt u istoriji čovječanstva.

Riječ je, tvrdi novinarka, o namjernom aktu izazivanja epidemije da bi se zahvaljujući njoj ostvario profit.

Tako je Burgermeisterova protiv Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), UN, nekih državnika, predsjednika WHO Margaret Chan i nekih korporacija podnijela tužbu američkom FBI-u u vezi sa "bioterorizmom i namjerom počinjavanja masovnog ubistva".

Ona je pripremila i prijedlog za zabranu prinudne vakcinacije.

Prethodno je tužila WHO i farmaceutsku kuću Baxter, između ostalih, u vezi sa kontejnerima "svinjske gripe" koji su eksplodirali u vozu u Švicarskoj prilikom transporta.

Novinarka inače, poznata kao saradnik popularnih časopisa Nature i British Medical Journal u tužbi tvrdi da je "svinjska gripa" hibrid sastavljen iz tri dijela: svinjske, ptičije i ljudske gripe, a to je nešto što se može napraviti samo u laboratoriji.

Ona tvrdi da je virus na osnovu koga je proglašena pandemija pušten u opticaj uz pomoć WHO, koji je, prema Burgermeisterovoj i najodgovorniji za ovu pandemiju.

Burgermeisterova podsjeća da se simptomi navodne "svinjske gripe” ne razlikuju od onih obične gripe i prehlade, a taj virus nema veću smrtnost od klasične gripe.

Ona tvrdi, takođe, da ista grupa internacionalnih farmaceutskih kompanija i internacionalnih vladinih agencija, koja je razvila i pustila u promet pandemijski materijal, sada užurbano priprema vakcinu da bi ostvarila profit.

U cijelu priču uključeni su i mediji, koje kontroliše ta moćna grupa kompanija i vladinih agencija, koja je osmislila i proglasila pandemiju, a samo zbog jednog cilja da bi naveli ljude da prime vakcinu.

Novinarka je u tužbi podnijela dokazni materijal da je farmaceutska kuća "Baxter AG", austrijska filijala kompanije "Baxter International", namjerno poslala 72 kilograma živog virusa ptičije gripe, koji joj je obezbijedio WHO u zimu 2009. godine, u 16 laboratorija u četiri zemlje, navedeno je na njenom blogu.

Za nju je to "jasna potvrda o tome da su farmaceutske kompanije i međunarodne vladine agencije same aktivno angažovane u razvoju, proizvodnji i distribuciji bioloških agenasa, koji su klasifikovani kao najsmrtonosnija biološka oružja, kako bi izazvali pandemiju i prouzrokovali smrt kod ljudi”.