{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dugonoge osobe privlače i muškarce i žene

S
18.1.2008. u 10:28
0
0
Dugonoge osobe privlače i muškarce i žene
0
Dugonoge osobe privlače i muškarce i žene
Duge noge uslov su za manekenke i manekene, ali poljski naučnici su otkrili da i "obični" ljudi jednako preferiraju partnere/partnerice dugih nogu. Ipak, pretjerano duge i neproporcionalne noge mogu odbiti ljude.
Par dugih i lijepih nogu san je svake žene pa i ponekog muškarca, a osim toga, duge noge su i jedan od preduslova za bavljenje manekenstvom. No poljski naučnici su otkrili da se duge noge sviđaju svima - i muškarcima i ženama, čak i onima koji nisu ljubitelji manekenki i manekena.

Naučnici sa Univerziteta u Wroclawu ispitivanje su izvršili na 218 muškaraca i žena. Ispitanici su trebali ocijeniti slike muškaraca i žena kojima je dužina nogu bila suptilno različita.

Ispitanici su generalno preferirali osobe s 5% dužim nogama, ali ukoliko je dužina premašivala 10% - ispitanici bi mijenjali mišljenje.

Glavni naučnik studije Boguslaw Pawlowski je objasnio kako se duge noge dovode u vezu sa zdravim ljudima te da, iako je studija obavljena u Poljskoj, percepcija o dugim nogama važi za sve ljude bez obzira o porijeklu.

Kraće noge su se ranijim studijama dovodile u vezu s oboljenjima jetre, kardiovaskularnog sistema te dijabetesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: