{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktoru Yahoo!-a - jedan dolar mjesečno

F
3.6.2006. u 14:39
0
0
Direktoru Yahoo!-a - jedan dolar mjesečno
0
Direktoru Yahoo!-a - jedan dolar mjesečno
Terry Semel, izvršni direktor kompanije Yahoo!
U obavijesti poslanoj američkoj Komisiji za vrijednosnice, Yahoo je naveo da je upravni odbor odobrio dva dana ranije plan prema kojem će Yahoo!-ov izvršni direktor Terry Semel kroz iduće tri godine, do 2008. primati godišnju plaću od jednog dolara. U zadnje tri godine njegova plaća dosezala je 600.000 dolara godišnje.
Yahoo nipošto nije po tome jedinstven među kompanijama u Silicijskoj dolini. One sve više umanjuju značaj plaća, a svojim izvršnim dužnosnicima kompenzacije vežu s poslovnom izvedbom u obliku bonusa u dionicama.

Od 2004. Google, najveći Yahoo!-ov rival, plaća svoje najviše dužnosnike dolar na godinu, no njegovi suosnivači Larry Page i Sergey Brin te izvršni direktor Eric Schmidt, inače milijarderi, dobivaju kompenzaciju u obliku dioničkih opcija i ostalih naknada.

Najveća svjetska Internet kompanija objavila je da će Semelu pripasti bonus u obliku opcije dionica u visini do milijun dionica kompanije godišnje, no stvarna visina bonusa ovisit će o godišnjoj izvedbi kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: