Naučnici tvrde
0

Dijamanti padali s neba u Ledenom dobu

Sarajevo-x.com
Dijamanti i metali koju su nađeni na istoku Sjedinjenih Država možda su padali kao kiša u toku Ledenog doba nakon komete koja je pogodila Kanadu, što je dovelo do masovnog umiranja životinja i ljudi.

Nove hemijske analize dijamanata, zlata i srebra pronađenog u Ohiju i Indiani otkrili su minerale iz Kanade od prije više hiljada godina. Pitanje je samo kako?

"Nema rudnika srebra ili zlata u Ohiju za koje bilo ko zna, a mnogo ih je u Kanadi," kaže penzionisani geofizičar Allen West koji je učestvovao u istraživanju.

Otkriće se slaže sa teoretskim znanjima koje zagovara West i njegove kolege da je tri milje velika kometa pala preko leda i glečera na ovom području te zbrisala sve živo.

Live Science je objavio da postoji mogućnost da su dijamanti, zlato i srebro izbačeni u vazduh u toku ovog udara ili su poslije odnijete južnije tokovima rijeka koje su topljenjem glečera formirane.

Naučnici špekulišu da je nekoliko mjeseci kasnije sa neba padalo drago kamenje i metali.

"Neki od njih su bili tako mali da ih ne biste mogli vidjeti, tako da su ih neke životinje mogle i udahnuti," kaže West. "Ipak, neki komadi su bili toliko veliki da su vas mogli povrijediti ako vas pogode."