{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dijamanti padali s neba u Ledenom dobu

S
8.7.2008. u 11:33
0
0
Dijamanti padali s neba u Ledenom dobu
0
Dijamanti padali s neba u Ledenom dobu
Dijamanti i metali koju su nađeni na istoku Sjedinjenih Država možda su padali kao kiša u toku Ledenog doba nakon komete koja je pogodila Kanadu, što je dovelo do masovnog umiranja životinja i ljudi.
Nove hemijske analize dijamanata, zlata i srebra pronađenog u Ohiju i Indiani otkrili su minerale iz Kanade od prije više hiljada godina. Pitanje je samo kako?

"Nema rudnika srebra ili zlata u Ohiju za koje bilo ko zna, a mnogo ih je u Kanadi," kaže penzionisani geofizičar Allen West koji je učestvovao u istraživanju.

Otkriće se slaže sa teoretskim znanjima koje zagovara West i njegove kolege da je tri milje velika kometa pala preko leda i glečera na ovom području te zbrisala sve živo.

Live Science je objavio da postoji mogućnost da su dijamanti, zlato i srebro izbačeni u vazduh u toku ovog udara ili su poslije odnijete južnije tokovima rijeka koje su topljenjem glečera formirane.

Naučnici špekulišu da je nekoliko mjeseci kasnije sa neba padalo drago kamenje i metali.

"Neki od njih su bili tako mali da ih ne biste mogli vidjeti, tako da su ih neke životinje mogle i udahnuti," kaže West. "Ipak, neki komadi su bili toliko veliki da su vas mogli povrijediti ako vas pogode."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: