Nauka
0

DebConf7 2007. u Sarajevu?

Sarajevo-x.com
Ove sedmice u posjeti Sarajevu su boravila tri člana delegacije međunarodnog organizacionog tima DebConf/Debian GNU/Linux godišnje konferencije i Moray Allan, vođa britanskog lokalnog tima iz Edinburga (Svi redom zvanični Debian razvijatelji (Debian Developers)). Razlog posjete je mogućnost organizovanja DebConf7 svjetske konferencije u Sarajevu 2007. godine

Grad Edinburg - Debian/Velika Britanija su nam konkurencija-

Odluka u kojem gradu će se održati 8. Debian GNU/Linux konferencija DebConf7 biće objavljena u srijedu 05.07.2006 u 20:00 po srednjeevropskom vremenu na irc.debian.org #debconf-team. Svi zainteresovani mogu na tom irc sastanku pratiti donošenje odluke uživo.

U ime organizacionog tima Debconfa u srijedu i četvrtak u Sarajevu su bili Andreas Schuldei (vođa orga tima), Alexander Schmehl i Joerg Jaspert (članovi žirija o odlučivanju o domaćinstvu). Safir Šećerović, Emir Beganović i Alma Aganović su predstavili moguće lokacije održavanja DebConf7 i zajedno sa drugim članovima ULKa posjetioce upoznali sa Sarajevom/Bosnom i Hercegovinom i naravno bosanskom kuhinjom, kulturom i ostalim. Drugi članovi koji su pomogli oko organizovanja su navedeni na wiki stranici DebConf7 - Sarajevo prezentacije. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli ovu kandidaturu.

Na redovnom sastanku u četvrtak u 17:00 Andreas Schuldei je prisutnima predstavio šta je potrebno da se organizuje Debconf7. Hvala svima koji su izrazili svoju želju da pomognu oko organizacije.

Prezentacija kandidature Sarajeva se može naći na http://wiki.debian.org/DebConf/Sarajevo. Vođa bosanskog lokalnog organizacijskog tima i ujedno član međunarodnog orga tima je Safir Šećerović. Ukoliko želite biti dio organizacionog tima, pomoći na bilo koji način, ako Sarajevo bude grad domaćin Debconf7, možete se javiti na [email protected]. Navratite i na irc.freenode.org #lugbih u ponedjeljak iza 22h za više informacija.