CERN organizira prvi program usavršavanja za profesore iz BiH

CERN organizira prvi program usavršavanja za profesore iz BiH
23
M. A.
14.11.2019. u 11:01
18
komentara
23

dijeljenja
CERN organizira prvi program usavršavanja za profesore iz BiH Ilustracija: Shutterstock
Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) pozivaju sve zainteresirane na prvi bh. program za profesore koji će se održati od 4. do 8. februara 2020. godine na CERN-u u Švicarskoj.
Program uključuje naučna predavanja na našem jeziku, posjete eksperimentima na CERN-u, izložbe, te praktične radionice koje imaju za cilj upoznati učesnike s trenutnim istraživanjima u fizici čestica.

Po povratku u BiH, poručuju da će svi učesnici biti ambasadori CERN-a koji će usvojeno znanje prenijeti na buduću generaciju fizičara, inženjera, IT stručnjaka itd.Program je potpuno besplatan za sve učesnike, a CERN pruža svu naučnu, administrativnu i tehničku podršku kao i parcijalnu novčanu podršku za ostale troškove. ANNT organizira prijevoz autobusom iz Sarajeva do Ženeve i nazad, te smještaj u CERN-ovom hostelu i prehranu u CERN-ovom restoranu.

Prijave poslati najkasnije do 2. decembra tekuće godine putem službene web stranice, a komisija za selekciju učesnika će posebno obratiti pažnju na motivaciono pismo aplikanata.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...