{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apsolutno čista voda nema dobar okus

2.8.2012. u 19:54
10
13
Apsolutno čista voda nema dobar okus
10
Apsolutno čista voda nema dobar okus
Kada ljudi kažu da voda ima dobar okus, to znači da je njen okus veoma sličan njihovoj pljuvački.
"Kada probate vodu, vi upoređujete njen okus sa pljuvačkom u vašim ustima, a pljuvačka u vašim ustima je slana", kazao je Gary Burlingame, koji nadgleda kvalitet vode u Philadelphiji.

Pljuvačka štiti od bakterija, vlaži hranu, pomaže u izgovaranju određenih riječi i daje nam do znanja kada pijemo nešto loše.

Ukoliko se voda potpuno očisti ona postaje nepodobna za konzumiranje. U svijetu elektronike, proizvođači iz vode izvlače sve minerale, otopljeni gas i čestice nečistoće. Rezultat je voda koja se naziva ultračistom. Ova voda se koristi za čišćenje osjetljive opreme, kao što su poluprovodnici koji se nalaze u kompjuterskim mikročipovima.

Voda ima blago negativno naelektrisanje, što znači da je dobra za otapanje ili razdvajanje drugih molekula. Kada se voda nalazi u ultračistom stanju, ona je onda čistač koji upija i najmanje čestice nečistoče.

Ukoliko bi čovjek popio ultračistu vodu, onog trenutka kada bi dotakla njegove usne, ta voda bi počela izvlačiti minerale iz pljuvačke.

"Ljudska usta traže kalij, magnezij i druge minerale. Ljudska usta imaju način na koji nam govore da im to nedostaje", rekao je Arthur von Wiesenberger, profesionalni degustator vode.

Na svu sreću, čista voda se rijetko može naći u prirodi. Voda se konstantno kreće i prolazi kroz stijene i zemlju, gdje sakuplja minerale i hemikalije potrebne ljudskom tijelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: