|

Apple-ovi konkurenti žele dio uspjeha iPoda i iTunesa

Apple-ovi konkurenti žele dio uspjeha iPoda i iTunesa
0
S
Sarajevo-x.com
18.9.2006. u 09:20
0
komentara
0

dijeljenja
Apple-ovi konkurenti žele dio uspjeha iPoda i iTunesa
Nekoliko rivala američke kompanije Apple Computer planira napraviti vlastite digitalne muzičke playere kao i online music shop-ove na principu kako to već godinama vrlo uspješno rade Apple-ovi iPod i iTunes.
Kako u ponedjeljak prenosi The Wall Street Journal, internet kompanija RealNetworks objavila je svoje planove o saradnji sa SanDisk-om na planu prodaje vlastitih digitalnih muzičkih uređaja koji su dizajnirani da rade sa RealNetworks-ovom online muzičkom prodavnicom Rhapsody.

Činjenica je da sve ne može proći bez Microsofta, pa je ovaj najavio prodaju vlastitog muzičkog playera nazvanog Zune već krajem godine, a koji će raditi zajedno sa Microsoft-ovom online muzičkom prodavnicom, sve na principu uspješne formule iPod-iTunes.

[SLIKA]2[/SLIKA]
Zune, Microsoft-ov digitalni muzički player

Korejski proizvođač elektroničkih uređaja Samsung Electronics radi na sličnome planu, prenosi Journal.

Svi planovi predstavljaju trud Apple-ovih konkurenata da naprave koordinaciju između prodavača pjesama i proizvođača digitalnih muzičkih uređaja.

Mnogi korisnici ovakih servisa su frustrirani nekompatabilnosti softwarea i hardwarea različitih proizvođača ukoliko žele downloadati pjesmu na servisu jedne kompanije, a koristiti je na uređaju drugog proizvođača.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Apple-ov servis iTunes Store digitalni muzički player iPod su od početka ostvarili uspjeh jer su napravljeni od strane iste kompanije i u cilju da rade zajedno.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Nedavno je objavljena i nova verzija Apple-ove muzičke prodavnice iTunes Store 7, koju ukoliko već niste možete besplatno downloadati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.