Na sajmu u Moskvi roboti prodavači, administratori, maseri

Na sajmu u Moskvi roboti prodavači, administratori, maseri
22
A
Anadolija
22.11.2015. u 10:14
33
komentara
22

dijeljenja
1/4 Foto: Anadolija
2/4 Foto: Anadolija
3/4 Foto: Anadolija
4/4 Foto: Anadolija
Dvodnevni  sajam robota i robotike u Moskvi "Robotics Expo 2015", na kojem su posjetioci mogli vidjeti robote u ulozi predavača, administratora i masera, završava se danas.
Jedna od organizatorica sajma Yevgeniya Klepa kazala je kako je razvijanjem tehnologije, uveliko olakšano pravljenje robota. Smatra kako će roboti biti mnogo funkcionalniji i ubrzo će, baš kao i kompjuteri, postati neizostavan dio svakodnevice.

"Ove godine, kao što je to bio slučaj i ranije, ostavili smo mnogo prostora za robote koji se koriste u obrazovanju, posluživanju i za obavljanje kućanskih poslova. Ove roboti ne privlače pažnju samo sugrađana već i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Na sajmu izlažemo i bespilotne letjelice. Različiti roboti se koriste u zemljoradnji, vojnom i industrijskom sektoru", pojasnila je Klepa istakavši da je ovo treći put da se sajam organizira.

Pažnju posjetilaca najviše plijeni robot učenika Tehničkog Instituta u Moskvi, koji "radi" kao pomoćnik šefa odjela na institutu. Kao "platu" dobiva punjenje baterije. Ovakvu vrstu robota korištenu u obrazovnom sektoru javnost je vrlo dobro prihvatila, smatraju učenici.

Sajam je posjetila i Lika Lunina koja ističe da roboti ne interesiraju samo muškarce, već i da je sve veći broj djevojaka zaljubljenica u robote.

Na sajmu su oslikavana tijela, gdje su pojedine djevojke oslikane različitim tehnikama ličile na robote. 
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...