scitech
3

Misteriozna igra koja će vam promijeniti život

Klix.ba
Pod neobičnim naslovom “Curiosity – What's Inside the Cube?” čuveni dizajner igara Peter Molyneux već duže vrijeme najavljuje neobičnu igru za koju tvrdi da će promijeniti život svim igračima.

Više od pet miliona gejmera iz cijelog svijeta do sada se uključilo u rješavanje misterije, tako što uklanjaju dio po dio džinovske kocke uz pomoć svojih pametnih telefona, piše Daily Telegraph.

Za sada se dnevno ukloni i do sto miliona djelića, malih kocki, koje pod sobom kriju tajnu. Molyneux je prilično škrt kada su u pitanju detalji igre, ali navodi kako će tajanstveni sadržaj u centru džinovske kocke promijeniti život svima koji su učestvovali u misiji.

To nimalo ne treba shvatiti kao šalu ukoliko se u obzir uzmu njegovi raniji radovi. Ovaj tvorac igara kao što su Populous, Dungeon Keeper, Black White i Fable, poznat je po filozofskim sadržajima svojih djela, do detalja razvijenim konceptima koji obiluju inovativnim idejama.

Međutim, ovoga puta našao se na udaru kritičara koji tvrdi da je “Curiosity” običan marketinški trik. Takve kritike nisu neosnovane, jer je “Curiosity” zapravo samo uvod za igru “Godus” koju će 22Cans objaviti u septembru.

Molyneux za kritike ne mari, već dodaje da se strpljenje isplati, pa će tako svi oni koji učestvuju u njegovoj novoj igri, i to potpuno besplatno, biti iznenađeni kada razotkriju misterioznu tajnu.