Sarajevo
167

HUB387 i Burch proglasili startup Imicron za pobjedinka takmičenja "Get in the Ring"

Nakon što su prošle godine organizovali prvo izdanje Get in the Ring takmičenja u Bosni i Hercegovini, HUB387 je u saradnji sa Internacionalnim Burch univerzitetom u petak, 12. aprila, uspješno organizovao drugo izdanje "Get in the Ring HUB387".

U sklopu programa, učesnici su prošli pitch trening koji je vodio Keith Wallace iz organizacije Get in the Ring. Keith iza sebe ima preko dvije decenija iskustva u radu sa startupima, a zadnjih 10 godina radi kao investitor, što ga čini savršenim mentorom za startupe i idealnom osobom da ih nauči kako da na najbolji način predstave svoje ideje potencijalnim investitorima.

Nakon prve faze takmičenja i networking eventa gdje su učesnici imali priliku o svojim idejama popričati sa lokalnim i regionalnim biznis liderima, u finale je prošlo šest startupa:

Arc, Imicron, CaseBlock, PampaSoft, TraceBrace and Smart Switch Voice System. Finalisti su te večeri učestvovali u "borbama 1-na-1" u bokserskom ringu, gdje se kao najbolji pokazao Imicron.

"Bilo nam je iznimno zadovoljstvo natjecati se i pobijediti u ovako teškoj konkurenciji. Radujemo se odlasku u Berlin i nadamo se da ćemo dostojno predstaviti i sebe i sve bh. startupe na međunarodnoj sceni," izjavio je Josip Đolo iz pobjedničkog tima.

Pobjednički tim je sebi obezbijedio mjesto na finalnom Get in the Ring Global Startup Meetup-u, koje će biti održano 17. juna u Berlinu.

Ovogodišnje izdanje “Get in the Ring HUB387” takmičenja realizovano je u organizaciji HUB387 i Internacionalnog Burch univerziteta, a partneri događaja su bili Ured specijalnog predstavnika EU u BiH, Projekat zapošljavanja mladih – YEP, Grafika Šaran, Bookvar, Propulsion, SPARK i Networks.