{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Grand Prix ARCA-e za inovaciju odnijela hrvatska modularna kaciga

A
6.10.2013. u 19:33
1
0
Hrvatska: Grand Prix ARCA-e za inovaciju odnijela hrvatska modularna kaciga
1
Hrvatska: Grand Prix ARCA-e za inovaciju odnijela hrvatska modularna kaciga
Foto: Anadolija
Nakon tri dana održavanja, jučer su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim hrvatskim i inozemnim inovatorima. Najznačajnija nagrada izložbe, Grand Prix, pripao je inovaciji na tržištu - modularnoj hrvatskoj kacigi tvrtke Šestan-Busch.
Kaciga je prvi puta javnosti predstavljena upravo na ovoj zagrebačkoj izložbi, a koliko je važna, govori činjenica da na svjetskom tržištu trenutno ne postoji takav proizvod, no postoji potražnja, jer zainteresiranih već ima, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Modularna hrvatska kaciga sastoji se od 6 različitih integrirajućih dijelova, pruža kompletnu zaštitu glave do ramena, zamjenjuje sve dosadašnje kacige i zadovoljava potrebe svih rodova vojske, specijalnih snaga i policije. Unutar jedne minute vojnik ili policajac jednom rukom može sastaviti i rasklopiti kacigu i staviti je na glavu.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi inovacija ARCA predstavljeno je više od 200 domaćih i inozemnih inovacija, od praktičnih inovacija za svakodnevnu upotrebu do naučnih projekata i otkrića.

Među ovogodišnjim nagrađenim inovacijama su i VHS 2 jurišna puška HS produkta, Concept one Mate Rimca, [email protected] motion interaktivni multimedijalni kiosk upravljan pokretom tijela firme Citus, energetski naponski transformator s otvorenom jezgrom firmeKončar Elektroindustrija, bioreaktorska postrojenja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda firme Tehnix i crna kutija za električne strojeve Končar Instituta za elektrotehniku. Zlatna medalja uručena je i najmlađem inovatoru sajma, 12-godišnjem Filipu Bezeti iz Popovače.

Na ARCA-i su učestvovali inovatori iz BiH sa deset izložaka, kao i inovatori iz ostatka regije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: