Drugi put u Zenici: IT događaj s deset predavanja, više od 500 posjetilaca i dobrom zabavom

Piše: E. M./Klix.ba
12.3.2019. u 16:48
37
5
Drugi put u Zenici: IT događaj s deset predavanja, više od 500 posjetilaca i dobrom zabavom
37
Drugi put u Zenici: IT događaj s deset predavanja, više od 500 posjetilaca i dobrom zabavom
Nakon što su uspješno organizovali prvi HammerIT događaj u Zenici, grupa ZeForge i ove godine u samo jednom danu, na tri platforme će ugostiti više od 500 gostiju koji će imati priliku učiti o programiranju, prisustvovati radionicama, ali i uživati u drugim sadržajima.
ZeForge Community drugi put za redom organizuje najveći IT event u Zenici sa željom da doprinese razvoju i jačanju IT sektora. Kao i prošle godine, ovaj događaj će privući veliki broj IT kompanija iz BiH i regiona te će posjetiocima ponuditi puno zanimljivog sadržaja od predavanja i radionica do opuštenog druženja i networkinga.

Prošlogodišnji HammerIT je ocijenjen kao veoma uspješan i nakon što su pokrenuli prvu IT Akademiju u Zenici i vidjeli da je interesovanje u gradu za IT generalno sve veće, odlučili su ponovo organizovati ovaj veliki event kako bi privukli više ljudi i upoznali ih s osnovnim stvarima IT industrije.

"HammerIT je zamišljen kao cjelodnevno druženje s IT kompanijama na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zenici, Multiplex Ekranu Zenica, a namijenjen je srednjoškolcima, studentima, zaposlenim, nezaposlenim te svim onim koji bi voljeli da nešto više nauče o samom IT-u. Događaj je rezervisan za 23. mart, kao poklon našem gradu za njegov rođendan, a počet će u 10:30 uz prvu kafu, nakon koje ćemo i zvanično otvoriti događaj. U 12 sati počinjemo s predavanjima, a za sve posjetioce smo pripremili deset predavanja koja će se održavati paralelno u tri kino dvorane. Pored predvanja, u suradnji sa udruženje mInput iz Zenice, održat ćemo radionicu Uvod u HTML i CSS za sve one koji bi se željeli upoznati sa osnovama web dizajna", kazao je predstavnik ZeForgea Emin Dedić.Zahvaljujući pomoći sponzora Grada Zenice, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Bit Alliance i Multiplexa Ekran, ulaz na HammerIT za sve posjetioce će biti besplatan i svi posjetioci će imati besplatno osvježenje i dobar provod uz DJ-a.

Partneri Ze Forge Community-a, kao i samog događaja, su: NSoft, Spark, Mistral, Agencija ZEDA, Impulse Creative Center, We Are Developers, Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, 032 studio i Udruženje Input Zenica.

"Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom ZeForge nastoji da doprinese promociji i stvaranju IT sektora u Zenici. Budite dio pozitivnih promjena i vidimo se na Hammer IT događaju", dodao je Dedić.

Događaj je otvoren za javnost tokom cijelog dana a svi oni koji žele da prisustvuju nekom od predavanja moraju ispuniti registracijsku formu.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: