scitech
17

Dođi na Nexus Fest i nauči da praviš iOS aplikacije

Razloga da posjetite ovogodišnji Nexus Fest 28. i 29. maja u Sarajevu ima na pretek. Pored bogatog programa koji festival gaminga nudi, na štandu ITAcademy, specijalizovane škole za informacione tehnologije, dešavaće se mnogo toga. Posjetioce očekuju druženje sa poznatim internet-preduzetnicima, vrijedni pokloni i iznenađenja.

Tako će svi koji posjete ITAcademy štand na Nexus Festu ovog vikenda imati priliku da osvoje potpuno besplatno školovanje za iOS programiranje. Programeri za platformu koja pokreće iPhone i iPad uređaje su među najplaćenijim developerima. Kako izveštava portal PayScale njihov plaćeni sat kreće se od 18 do čak gotovo 100 dolara.

Koliko su profesionalci za ovu vrstu aplikacija traženi najbolje ilustruje činjenica koju možete i sami provjeriti. Ako ukucate frazu u pretragu ponuđenih poslova na LinkedInu “iOS developer” vidjećete da je samo u SAD stalno otvoreno preko 10 000 pozicija za ovu struku.

Pored školovanja za iOS programere, ITAcademy je pripremila još zanimljivih poklona za sve IT fanove, između ostalog i 5 mjesta za seminar na temu Java Developmenta u Sarajevu. Java je programski jezik koji se koristi za izradnju i razvoj velikog broja aplikacionih softvera i njegovu implementaciju. Vrlo je popularan kada je riječ o programiranju i razvoju aplikacija za operativni sistem Android. Prema podacima TIOBE Coding Standard kompanije, koja se bavi istraživanjem indeksa popularnosti programskih jezika, od nastanka pa do danas Java programski jezik već godinama drži vodeću poziciju.

U sklopu podizanja svijesti mladih o šansama koje YouTube pruža za zaradu i razvijanje talenata, ITAcademy održava susrete sa renomiranim “tjuberima” iz regiona. Tako će ove godine na sva pitanja posjetilaca odgovorati popularni Aleksandar Leštarić Cile, nakon čega će uslijediti neformalno druženje, a potom i dijeljenje poklona iznenađenja.

Cile je, inače, svoju karijeru započeo još kao polaznik ITAcademy. Njegovo iskustvo će vam pomoći da saznate šta je potrebno da je uspije u svijetu video-klipova. Kako se počinje, koji su problemi i kako se dolazi do višemilionskog broja pregleda - na ova pitanja dobićete odgovore iz prve ruke.

Na zaboravite. Svi koji ovog vikenda posjete ITAcademy štand na Nexus Festu učestvuju u nagradnoj igri i imaju šansu da osvoje školovanje za iOS programiranje. Ne propustite priliku da ovladate vještinom koja će vam donijeti finansijsku nezavisnost.