iPhone, Watch, AirPods
18

Apple za pet dana na "California Streaming" događaju predstavlja svoje novitete

E. M.
Nova generacija iPhone-a 13, a vjerovatno i drugih novih uređaja, bit će predstavljena za pet dana, 14. septembra, na događaju "California Streaming", a više zvaničnih detalja još uvijek nije poznato.

Iako su prošle godine zbog pandemije kasnili s predstavljanjem uređaja, kompanija Apple se vratila tradiciji pa će sredinom septembra predstaviti svoje novitete, a najviše pažnje i ono što očekuju svi korisnici jeste iPhone 13 o kojem je u proteklom periodu objavljeno dosta detalja.

Jedan od njih je i taj da će moći obavljati i satelitske pozive, dok se u jednoj od serija pojavio bez izreza (op.a. notch) za selfie kameru, a spominje se i brzo punjenje, poboljšanja na 5G tehnologiji te memorija za pohranu do 1 terabajta. Međutim, još uvijek nema povjerljivih informacija i sve se svodi na očekivanja.

Oni koji su dobro upoznati o dešavanjima u kompaniji Apple očekuju da novi iPhone 13 kao i raniji model bude predstavljen u četiri verzije (mini, standard, Pro i Pro Max) i s osvježenjem ekrana od 120Hz. Očekuje se da će 14. septembra javnosti biti predstavljen i novi Apple Watch kao i AirPods slušalice.

Naravno, kao i druge kompanije, i Apple je ove godine odlučio da uređaje predstavi preko digitalnih platformi shodno pandemiji koronavirusa, a prijenos će biti moguće pratiti preko Youtube-a ili Apple servisa za streaming.